Blog--Soheil-AARABI--Persona-definition-at-Fidibo
29
Aug

تعریف پرسونا و ارزش پیشنهادی در اپلیکیشن فیدیبو

تعریف پرسونا و ارزش پیشنهادی در اپلیکیشن فیدیبو

Persona & Value Proposition definitions at Fidibo application

پرسونا کیست و چرا مهم است

اولین و مهمترین دلیلی که هر برند و کسب وکاری باید بداند و به جستجوی پرسونای خودش برود این است که ” محصول شما ، پیام شما، خدمت شما ، برای «همه» نیست” .بنابراین شما باید بدانید تمامی اقدامات و فعالیت های بازارابی تان را در راستای جذب کدام دسته از افراد هماهنگ کنید و فشنگ های محدودتان را به سمت کدام سیبل نشانه بروید.  

در بازاریابی مهم این نیست که تیرتان (پیام/ محتوا/ تبلیغات…) درست به هدف بخورد، مهم این است که تیرتان به «هدف درست» یا همان مخاطب ایده آل بخورد. برخی سیبل ها، پوچ اند و بودجه هدر ده!

به نقل از سایت جامع و مرجع “متمم” تعریف پرسونا اینطور بیان شده است:

“پرسونا تصویری فرضی و شفاف از یک فرد (و گاهی یک کسب و کار) است که مشتری یا مخاطب یا خریدار ایده‌آل ما می تواند باشد و فکر می‌کنیم این تصویر، در مورد تعداد قابل توجهی از مشتریان، مخاطبان یا خریداران ما مصداق دارد.

به بیان دیگر، پرسونا به مجموعه‌ای از ویژگی‌ها، ترجیحات، داشته‌ها، خواسته‌ها و الگوهای فکری و رفتاری مخاطب یا مشتری فرضی اشاره دارد”

Iamsoheil- blog- Fidibo marketing strategy
"مطالعه آزاد برای همه، همه وقت و همه جا "

چکیده بخش دوم گزارش استراتژی بازاریابی فیدیبو:

هدف از این تحقیق، تشریح و مطالعه موردی استراتژی بازاریابی شرکت استارتاپی فیدیبو است. این گزارش تحلیلی استراتژی های بازاریابی در راستای پروژه تحقیقاتی یک دوره ی آموزشی به کمک اطلاعات در دسترس و تحقیقات آنلاین و گاها مصاحبه با افراد مرتبط از این کسب و کار توسط دانشجویان( که در انتهای یادداشت نامشان ذکر شده است) زیر نظر مدرسین این دوره تهیه شده است.

در بخش دوم از این گزارش آموزشی، به مفاهیم تخصصی و اساسی همچون پرسونای احتمالی فیدیبو، محصولات، خدمات ، دردسرکاه و منفعت سازها، پروفایل مشتریان و در نهایت ارزش پیشنهادی مدنظر برای فیدیبو پرداخته شده است.

تلاش شده است در سلسه بررسی های صورت گرفته در دوره های آموزشی که حول محور «استراتژی های بازاریابی و بازاریابی دیجیتال» بر عهده داشته ام، روی چندین برند و کسب و کار ایرانی تمرکز کنیم، تا شناخت کاربردی و دقیقتری از این مفاهیم کاربردی و پایه ای در زندگی کاری یک متخصص بازاریابی و بازاریابی دیجیتال فراهم کنیم.

امیدوارم تا مرور نتایج این سلسله پژوهش ها، گام های نخستین برای سایر علاقه مندان را هموارتر سازد.

کلید واژه ها: فیدیبو ، بازاریابی،. Persona اپلیکیشن فیدیبو، بازاریابی دیجیتال ، استراتژی بازاریابی، Value Proposition ، ارزش پیشنهادی

پرسونای پیش بینی شده برای فیدیبو

Examples of Persona @ Fidibo Application

پرسوناهایی که فیدیبو برای خود مشخص کرده، اگرچه در جزئیات ممکن است با مشتریان و مخاطبین فیدیبو متفاوت باشد؛ اما قطعا در رفتار و سلیقه و شیوه تصمیم‌گیری این پرسوناها کاملا مشابه قسمت عمده‌ای از مشتریان و مخاطبین می‌باشد. 

چند نمونه از پرسونا شرکت فیدیبو در این قسمت مورد بررسی قرار گرفته است:

Iamsoheil-blog--Fidibo-persona examples

1-رها شاهی

رها 30 ساله متولد تهران شاغل به صورت فریلنسر، کارشناسی ارشد گرافیک، علاقه‌مند ریسرچ در هر زمینه‌ای، هر روز صبح هنگام صبحانه در سایت‌های خبری اخبار را دنبال می‌کند.

او عضو اکثر اپلیکیشن‌های اجتماعی است و خود او فردی برونگرا و اجتماعی است. رها اهل ورزش هر روزه، علاقه‌مند به سینما و تئاتر است و آخر هفته‌های خود را یا در کنسرت یا در سینما و سالن تئاتر می‌گذراند. زمان برایش خیلی مهم است پس استفاده از خدمات آنلاین را ترجیح می‌دهد

2- علی صادقی

علی، متولد تهران و 21 ساله است و در حال تحصیل در رشته تاریخ در دانشگاه تهران است. حسن، زمان طولانی را در مسیر خانه تا دانشگاه می‌گذراند و همیشه در تلاش است تا بتواند این اتلاف وقت را جبران کند. او همچنین علاقه‌مند به تاریخ است و سعی دارد در این زمینه مطالعه بیشتری داشته باشد. علی دانشجو است منبع درآمدی ندارد و پول توجیبی خود را هفتگی از پدرش می گیرد.

3- دکتر مهسا پورحسینی

دکتر پورحسینی، استاد رشته روانشناسی دانشگاه اصفهان است.

او دغدغه‌های متفاوتی در زندگی دارد ولی یکی از بزرگترین دغدغه‌هایش، تسلط دانشجویانش بر مباحث است. به همین خاطر او همواره دانشجویان خود را به مطالعه زیاد دعوت می‌کند و کتب متعددی را به آن‌ها معرفی می‌کند. از طرفی دکتر پورحسینی کاملا به این موضوع واقف است که دانشجویان ممکن است توان خریدن چندین کتاب در ماه را نداشته باشند، پس در تلاش است که کتاب‌هایی را با قیمت مناسب‌تر به دانشجویانش معرفی کند.

4- مانی رادمهر

مانی، یک کنکوری سال دوازدهم رشته ریاضی است.

مانی که جزو دانش آموزان برتر است و کتاب‌های کنکوری بسیاری را مطالعه می‌کند، تصمیم دارد در هزینه کتاب‌های خود صرفه جویی کند. از طرفی، چون برای مرور مطالب درسی خود به کتاب‌هایش رجوع، تا نکات کلیدی خوانده شده را مرور کند، نیاز دارد تا بخش یا متنی از کتاب را علامت گذاری کند، بدین منظور که مجددا آن مطالب را در زمان سریع‌تر مطالعه کرده و از رقبای خود جا نماند.

تعریف ارزش پیشنهادی

نقشه ارزش پیشنهادی را به طور خلاصه می‌توان نقشه‌ای دانست که ویژگی‌ها و خصوصیات ارزش پیشنهادی را در مدل کسب و کار مشخص می‌کند؛ هرچه با جزئیات بیشتری ذکر شود و دارای ساختار مشخص و منظمی باشد، بهتر است.

Value Proposition ارزش پیشنهادی
Value Proposition Canvas example بوم طراحی ارزش پیشنهادی
  1. به طور کلی بوم ارزش پیشنهادی به سه بخش تقسیم می شود:

    • محصولات و خدمات : که یک ارزش پیشنهادی را در واقع بر پایه آن‌ها می‌سازیم.
    • منفعت‌سازها: بخشی که چگونگی ارائه محصولات و خدمات را نشان می‌دهد؛ به نحوی که برای مشتریان سودی داشته باشد.
    • دردسرکاه‌ها : بخشی که چگونگی کاهش دردسرهای مشتریان هنگام استفاده از خدمات یا محصول را توصیف می‌کند.

    و همینطور با پروفایل مشتری هم روبرو هستیم که به سه بخش تقسیم‌ می‌شود:

    • ارزش‌های مشتری: آنچه که خود مخاطبین محصولات و خدمات ما، می‌کوشند تا در زندگی حرفه‌ایشان انجام دهند را به زبان خودشان بیان کند.
    • منفعت‌ها: بیانگر همان نتایج یا فوایدی است که مشتریان خواهان آن هستند.
    • دردسرها: بیانگر نتایج بد، موانع و ریسک‌هایی است که مخاطبان نمی‌خواهند هنگام انجام کارهایشان تجربه کنند، اما به‌هرحال با آن روبرو هستند.
      باید توجه داشت که تنها در صورتی به موفقیت خواهیم رسید که پروفایل مشتریانمان با نقشه ارزش‌های پیشنهادی در یک راستا باشند. در صورتی که منفعت‌سازها و دردسرکاه‌های ما، با منفعت‌ها و دردسرهایی که برای مشتری یا مخاطب ما مهم تلقی می‌شوند ارتباطی نداشته باشند، در واقع فقط انرژی بیهوده صرف کرده‌ایم و زمان را از دست داده‌ایم.

بررسی بوم ارزش های پیشنهادی فیدیبو:

محصولات و خدمات

  • کتاب الکترونیک و کتاب صوتی که همه در بستر دیجیتال جای می گیرند
  • ارائه نرم‌افزار تحت وب /android/ ios
  • کدهای تخفیف که خود مشوق خرید هستند
  • خرید کتاب به عنوان هدیه (انتقال دهنده)
  • پشتیبانی همیشگی پس از خرید محصولات
  • احترام به حقوق ناشرین و نویسندگان و حق کپی رایت

دردسر کاه‌ها

  • صرفه جویی در زمان و هزینه برای تهیه کتاب
  • باعث ایجاد حس قدرت و اعتماد به نفس اجتماعی می‌شود (برای فردی که به دلیل گران بودن نسخه‌های چاپی از خرید آنها صرف نظر کرده است و پس از خرید کتاب الکترونیک حس اعتماد به نفس میابد.)
  • زمانی که فرد بتواند قبل از خرید، نمونه کتاب الکترونیک را بخواند و یا کتاب الکترونیکی را با صدای گوینده بشنود؛ درصد خطا در انتخاب و عدم رضایت از خرید، کاهش می‌یابد.

منفعت‌سازها

  • فردی که در طول روز قصد دارد از زمان‌های تلف شده خود به خوبی استفاده کند، به راحتی می‌تواند از فیدیبو استفاده کند.
  • از طریق شناخت الگوی خرید مشتری می‌تواند پیشنهادهای مناسبی را بصورت هفتگی به افراد دهد که کد خریدهای ارائه شده هم با این هدف همسو و یکپارچه است.
  • عملکرد بهتری در فراهم کردن کتب مد نظر گروه هدف خود دارد. (نسبت به بقیه رقبای خود)
  • به دلیل تنوع بیشتر کتب در زمینه‌های مختلف نسبت به رقبا باعث مطالعه جامع‌تر که سبب بهبود کیفیت زندگی مخاطبین و بالا بردن دانش آن‌ها می‌شود.
  • طراحی رابط کاربری و همچنین تجربه کاربری آن؛ باعث حس بهتر مشتریان در خرید آنلاین می‌شود.
  • از طریق اضافه کردن افراد مشهور در لیست گویندگان کتاب ها و به روز بودن ترجمه‌ها و قرارداد با انتشاراتی خوش‌نام و خاص که مخاطبان ویژه ای دارند؛ همواره در تلاشند رضایت مشتری را کسب کنند.

در صورتی که تمایل دارید تا سایر بخش های تکمیلی با استراتژی های بازاریابی فیدیبو را دنبال کنید، یادداشت های تکمیلی را در بلاگ بخوانید.

بررسی استراتژی بازاریابی شرکت فیدیبو | STP

گزارش کامل استراتژی های بازاریابی فیدیبو ؛ آمیخته بازاریابی و SWOT

مجموعه گزارشهای پژوهشی-آموزشی استراتژی بازاریابی کسب و کارها |
مجموعه اول- بخش نخست

این گزارش بخشی از پروژه آموزشی گروه اول “دوره دوم” دیجیتال مارکتینگ مجموعه دانشکار در تابستان 1400  با عنوان تحلیل استراتژی بازاریابی مجموعه فیدیبو” است.

دانشجویان گردآورنده پروژه فیدیبو: نوشاد کوهلی، احمدرضا ناصرزاده، مهدی قاسمی، جیران کمالی، خانم عزیزی، سپیده بهاری، پریسا شوکتی

مدرسین و مربیان راهنما: سهیل اعرابی و علیرضا اکرمی (گروه ریبازار)

 

توجه: لازم می دانم مجدد یادآور شوم که در مسیر آموزش و آشنایی دانشجویان در دوره آموزشی استراتژی های بازاریابی و بازاریابی دیجیتال این داده ها جمع آوری و تنظیم شده است و  همینطور با درنظرگرفتن مسیرهای محدود ِموجود برای جمع آوری داده،   لذا بی شک در برخی از موارد، امکان خطا، اصلاح یا بهبود تحلیل در ارتباط با برند و دادهها وجود دارد

این گزارش تنها به صورت نمونه ای از یک پژوهش در دوره ی آموزشی چند ساعته قابل اتکا و ارزشمند است.

تصمیم من مبنی بر انتشار اصل گزارش نهایی ارایه شده توسط گروه هست، با در نظر گرفتن اشتباهات و ایرادات آشکار یا جزیی. چراکه معتقدم یکی از ابزارهای قدرتمند آموزش، از مسیر شناخت و تشخیص خطا و اشتباه صورت میگیرد.

تلاش میکنم در ادامه، با توجه به بازخوردها و نظرات کمک کننده ی شما و سایر دوستان در تشخیص اشتباهات و ایرادات این گزارش، در صورت امکان به شکلی دیگر اصلاحات مورد نیاز را برای مخاطبان احتمالی، اضافه کنم.

سهیل اعرابی -کاور بلاگ- دسته‌بندی مشتری در بازاریابی

اگر میخواهید بیشتر درباره‌ Segmentation  و سه گام اصلی اش بدانید، پیشنهاد می کنم یادداشتی که با این عنوان در بلاگ نوشته ام را بخوانید”

تعریف دسته‌بندی مشتری ؛ آیا از مُد افتاده است؟”