عوامل شکست کمپین بازاریابی دیجیتال- Soheil Aarabi & Mohamed Eldjendoubiل
09
May

عوامل شکست یک کمپین بازاریابی دیجیتال با مثال‌هایی از شرکت رنو

اشتباهات رایج و ریسک ها در طراحی و اجرای کمپین بازاریابی دیجیتال

(گفتگوهایی با محور دیجیتال مارکتینگ- محمد الجندوبی و سهیل اعرابی - قسمت دوم)

به همراه مثال های واقعی از کمپین های بازاریابی شرکت رنو

It’s time to talk about risks and challenges of a digital marketing campaign. In the second part, during my conversation with Mohamed ELDJENDOUBI one of the top experienced digital managers of Renault Group, we talked around Digital marketing campaign’s challenges. Here below you can see the related part of the video of our conversation where we share our idea about frequent mistakes and traps for a digital marketing expert on the planning or launching phases of a campaign.  0

حالا نوبت ریسک ها  و چالش های طراحی و برگزاری یک کمپین بازاریابی دیجیتال است. چندی پیش گفتگویی در لایو اینستاگرام به همراه «محمد الجندوبی» یکی از مدیران ارشد فرانسوی با تجربه شرکت رنو داشتیم. در این یادداشت، به بخش دوم از این گفتگو پرداخته ایم و درباره یک موضوع مهم و کاربردی صحبت کردیم.

جهت یاداوری، در بخش نخست از این گفتگو به موضوع “مهارت های ضروری برای یک متخصص بازاریابی دیجیتال” پرداختیم که می توانید ویدیو کامل و متن آن گفتگو را در همان پست دنبال کنید.

در ادامه ی این یادداشت خلاصه ای از ترجمه‌ی متن گفتگو و همینطور مواردی تکمیلی رو می تونید مطالعه کنید. پیشنهاد میکنم برای استفاده کاملتر از این یادداشت و و موضوع، یادداشت قبلی به زبان انگلیسی با عنوان Frequent mistakes around digital marketing campaigns که متن و ویدیو کامل گفتگو به زبان انگلیسی در آنجا آمده است را دنبال کنید. 

سهیل: ما درباره این صحبت کردیم که ببینیم توی کمپین های بازاریابی دیجیتال چه چیزهایی باعث میشه که شکست بخوریم. که الان قصد دارم خلاصه ای صحبتهامون رو به فارسی براتون بگم.  کماکان اگر احیانا موردی رو من در این خلاصه نویسی، جا انداختم میتونین در ویدیو متن کامل گفتگو رو ببینید یا پست قبلی در بلاگ رو دنبال کنید.

ستون کمپین بازاریابی دیجیتال: صحت و دقت کافی در اطلاعات جمع آوری شده

زمانی که میخواهیم یک کمپین (بازاریابی یا در فضای دیجیتال) لانچ بکنیم (راه اندازی کنیم) باید حواسمون باشه که بر اساس بودجه ای داریم خرج میکنیم. اطلاعات کافی و درستی جمع کرده باشیم. لزوما اعتماد نکنیم به اطلاعاتی که در اینترنت ( با جستجو کردن در گوگل یا در شبکه های اجتماعی) در دسترس هست. خیلی اطلاعات فیک و اشتباهی در فضای وب و اینترنت وجود دارد. در نهایت بر اساس اطلاعاتی که جمع آوری کردیم تصمیمات رو میگیریم و هزینه اختصاص میدیم بهش. 

در طول گفتگو محمد به چند تجربه واقعی در شرکت رنو اشاره کرد. همچون همکاری با کمپانی جهانی «جنگ ستارگان» که گستردگی و پیچیدگی بالایی داشت و هزینه های بسیار زیادی برای رنو در پی داشت. اما به دلیل اشتباه در داده های اولیه و دسته بندی های مخاطب هدف در طول فاز طراحی کمپین، چه در فضای دیجیتال و چه آفلاین خروجی پایینتر از انتظاری برای مدیران رنو داشت در حالیکه جای برگشتی برای هزینه های کمپین باقی نمانده بود. 

اینفلوئنسر مارکتینگ ، تخریب برند در یک شب

اگر در کمپین بازاریابی یا در فضای دیجیتال می خواهید با یک سفیر برند یا اینفلوئنسر هایی همکاری داشته باشید، به میزان کافی از او و مخاطبانش اطلاعات جمع آوری کنید. همینطور از نزدیک بودن ویژگی های حرفه ای و فردی او با برند خودتان اطمینان حاصل کنید. یک تصمیم اشتباه منجر به تحمل هزینه های سنگین بازاریابی و متاسفانه بدون بازگشت، از سمت شما می شود و در نهایت بازدهی کمپین بسیار پایین خواهد بود. (عموما این بخش از کمپین به سبب حضور چهره های شناخته شده بیشتر مورد توجه تیم های داخلی و مدیران برند هم قرار میگیرد. یک اشتباه کوچک، بازخوردهای سنگین‌تری در پی خواهد داشت)  

Diamond Spaceship 2- Renault & Star Wars partnership

از آنلاین بودن بهره ببر! نظارت و بهبود در لحظه کمپین دیجیتال

یادمان باشد که کمپین دیجیتال راه اندازی کردن یعنی در لحظه کار کردن. ما میتوانیم ( این فرصت رو خوشبختانه داریم) که زمانی که کمپین شروع شده، درباره تصمیمات و پیش بینی های اشتباهمون دوباره تصمیم گیری کنیم و اصلاحش کنیم . نمونه هایی داشتیم که شکست خوردن در روز دوم یا سوم شون این رو متوجه شدند.

مثلا محمد نمونه ای مثال زد که با یک چهره ی سرشناس، دیوید گیتا (دی جی فرانسوی) به صورت پارتنرشیپ کمپینی رو کار کردن برای رونمایی از خودروی تمام برقی رنو، توییزی ، که خیلی هم بودجه ی بالایی هزینه شده بود، ولی اصلا کمپین کار نکرد و موفق نبود. محتوایی که قرار بود تولید بشود و همچنین محتواهایی که پیش بینی شده بود در رسانه های دیگه منتشر بشود (Earn Media) و از سمت مخاطب می بایست تولید میشد، خروجی اشتباهی و بدون فایده برای برند بود. ما در رنو یک عالمه هزینه کردیم و مخاطب محتوای اشتباهی رو صرف نظر از اسم رنو منتشر می کردند

سو استفاده از کلیدواژه های رقیب

یک پیشنهاد و توصیه دیگه این بود که هیچوقت از نام رقیب کلیدواژه های رقیب سو استفاده نکنیم. مثلا اگر ما شرکت رنو هستیم، بریم سراغ کلمه پژو و سعی کنیم کسانی که این کلمه رو جستجو کردن رو هدف قرار بدیم و منحرفشون کنیم و روی سایت خودمون بیاریم. یا اینکه محتوای بدی تولید کنیم که آنها گمراه بشن. نگاه بلند مدت باید داشت در این موارد بنظرم.

Play Video

فرهنگ کار در سکوت در زمان طراحی و برگزاری کمپین دیجیتال

مورد بعدی که من درباره اش می خواستم حرف بزنم این است که فرهنگ «کار در سکوت» رو تو سازمان و تیم از بین ببریم . سعی کنیم دیگران رو در تیم از کمپین بازاریابی یا دیجیتالی که داریم روش کار می کنیم مطلع کنیم . آنها را در صورت لزوم دعوت کنیم سر میز و درباره اش حرف بزنیم. تا میتونیم باید در تیم و سازمان هم افزایی ایجاد کنیم.

سادگی ، پیش بینی پذیر بودن، در کنترل بودن

در ارتباط با بخش های تعاملی با مخاطب که معمولا برای شبکه های اجتماعی برنامه ریزی میشه، خیلی پیچیده نکنیم فرآیند رو. به عنوان مثال مسابقات اینستاگرامی یا صفحات فرود…

ترجیحا در زمانهایی که رویدادهایی داریم سعی کنیم از پوشش لایو اون به در فضای دیجیتال پرهیز کنیم. چرا که گاهی در این مراسم ها و رویدادها مشکلات فنی بوجود میاد. یا اینکه مشکلی از سمت مخاطب ایجاد میشه یا برای محصول… و این اتفاقات پیش بینی نشده و محتمل می تونه روی تصویر مخاطب از برند شما تاثیر بدی بگذارد.

“به هیچ وجه ریسک نکنید ، اگر که توانایی و اختیارات کافی برای مدیریت آن را ندارید! بسیار مهم است که دستورالعملی برای مدیریت بحران در تیم و سازمان تان داشته باشید”

لیست اشتباهات رایج در طراحی و اجرای کمپین بازاریابی دیجیتال

بی توجهی به صحت و کیفیت اطلاعات جمع آوری شده در فاز برنامه ریزی کمپین

عدم دقت کافی در انتخاب سفیر، پارتنر یا اینفلوئنسر و ارتباط درست آنها با برند

فرهنگ کار در سکوت در داخل و بیرون از تیم بازاریابی/ دیجیتال

هدفگذاری روی کلیدواژه های برند رقیب

پیچیدگی راههای تعامل و ارتباط با مخاطب در طول کمپین

عدم قابلیت پیش بینی پذیری و کنترل در برگزاری کمپین

عدم استفاده درست از قابلیت در-زمان بودن کمپین دیجیتال ؛ نظارت و اصلاح آنلاین

 

سهیل اعرابی- بهار 1400

Digital Marketing talks- Mohamed ELDJENDOUBI with Soheil AARABI

اگر این ویدیو و گفتگو برایتان جالب بود، نگاهی به بخش نخست این گفتگو را با عنوان WHO IS A GOOD DIGITAL MARKETER که نکات جالب توجهی در آن مطرح شده است.